Viață și moarte, un duo inseparabil

Viața. Un dar neașteptat, dar atât de prețios. Cel mai frumos dar pe care îl putem primi noi, oamenii. Ne învăluie încă din primele momente cu parfumul ei divin.

Îl respirăm iar și iar. Nu ne mai săturăm. Începem să o descoperim, să învățăm ce-nseamnă ea. Facem primii pașii greoi, cădem, ne ridicăm, și mergem mai departe. Ne place aerul său proaspăt.

Privirea ne aleargă spre lucruri, chipuri cam ciudate. Dar ne obișnuim treptat, căci așa e scris în legea firii. Începem treptat s-o trăim copilărește, savurând din gustul ei sublim de clipe fără de griji. E frumos, căci nu ne punem întrebări.

Știm doar că mâine urmează o nouă zi…de joacă…poate. Dar…nu știm cum…și nu știm când…timpul zbură și ne luă acele clipe mult dorinte. Brusc ne trezim într-o nouă zi…într-o nouă etapă…acum vedem viața cu alți ochi.

Vedem cum dincolo de ea ne pândește la orice pas și altceva. Nu un dar…e doar o Trecere…spre altceva. Ce e dincolo de ea nimeni nu știe. Și, deși noi, oamenii, suntem curioși din fire nu vine dorim să știm. Dar…totuși…în mod surprizător aflăm într-o zi, o zi fatidică. O zi în care sufletul pornește într-o călătorie a vieții sale veșnice.

În mod ciudat vorbind de viață vorbești implicit de moarte. N-am vrea, dar viața și moartea reprezintă un duo insparabil. Fără viață nu ar exista moarte, fără moarte nu există viață. În mod paradoxal, între aceste două stări există o conexiune indestructibilă.

Ne naștem pentru a muri, Murim pentru a renaște cândva…undeva. E o realitate dură, crudă. Ne sfâșâie sufletul în bucățele. Am vrea să putem să le lipim la loc, dar suntem mult prea mici. Nu putem decât să asistăm neputincioși la „spectacolul”  care în fața noastră se desfășoară. E un spectacol macabru, dar la care trebuie să asistăm oricum.

Sunt momente în care vrei doar să fugi. Să te ascunzi într-un loc în care realitatea să nu te găsească. Dar nu poți. Nu ai de ales.  Acea clipă vine, când nu te aștepți. Durerea de sfâșâie și nu-ți stă gândul la nimic.

Gândul ți-e pierdut, trebuie să te aduni, dar nu poți. Ai nevoie de ajutor pentru a pune la punct tot ceea ce trebuie. Sufletul drag plecat de lângă tine merită să aibă parte de o înmormântare așa cum se cuvine.

De aceea, cel mai bine este să se ocupe de asta o firmă de servicii funerare din București. O astfel de firmă oferă clienților săi servicii complete, astfel încât clientul îndurerat să treacă puțin mai ușor peste acest moment.

viață și moarte- servicii funerare

Nici dacă sufletul drag a trecut în neființă departe de casă nu trebuie să ne facem griji. Acum se poate apela oricând la o firmă care se ocupă de repatriere decedați.

Viața și moartea merg împreună pe un drum presărat cu suișuri și coborâșuri. Cazi, te ridici, înveți, trăiești….dar vine o vreme când viața firavă precum un fir de ață se rupe. Totul în jur devine tăcere…doar îngerii cântă-n surdină într-o lume dincolo de întuneric.

Lasă un comentariu